De simpelste ideeën zijn vaak het leukst, en deze winterse slagroomtraktatie bewijst dat. Met een handvol ingrediënten tover je zo schattige smeltende sneeuwmannetjes tevoorschijn die je bovenop een dampende koffie of chocolademelk laat drijven. Ze zien er vrolijk uit en geven je drank een romige, zoete boost die perfect past bij winter en feestdagen.
Het fijne is: er komt geen gedoe bij kijken. Met slagroom, marshmallows en een streepje chocolade maak je in een paar minuten een hele voorraad sneeuwmannetjes die je in de vriezer kunt bewaren.

Zo maak je smeltende sneeuwpopjes
Spuit wat slagroom in een muffinvorm, zodat er platte, ronde schijfjes ontstaan.
Druk in het midden een marshmallow als hoofdje.
Teken met gesmolten chocolade de oogjes, een mond en knoopjes.
Schuif de vorm in de vriezer tot de slagroom stevig is en de popjes mooi op hun plek blijven.
Na een paar uur heb je stevige, kant-en-klare sneeuwmannetjes.
Servertip
Leg een sneeuwmannetje op een mok hete chocolademelk of koffie. De slagroom smelt langzaam weg, de marshmallow zakt een beetje in de drank en de chocola geeft een extra smaaklaagje. Het ziet er feestelijk uit en maakt van elk warm drankje meteen een traktatie.
Deze winterse snack is ideaal om samen met kinderen te maken, perfect voor een knusse middag en een toffe extra tijdens de decembermaand. Makkelijk, creatief en heerlijk verrassend.
@lisettelubbers Zo leuk deze slagroom sneeuwpopjes voor op je hete koffie of chocolademelk. Super easy! ⛄️🍫 #sneeuwpop #kerst #traktatie #snowman #chocosnowman



