Zin in een vullend ontbijt boordevol eiwitten dat ook nog eens verrassend lekker is? Dan wil je deze maken. Je combineert een luchtige omelet met hartig spek en romig gesmolten kaas, samengeperst tussen twee knapperige boterhammen. In een handomdraai zet je een stevige tosti op tafel die perfect is voor drukke ochtenden of als flinke lunch.
Ingrediƫnten (1 tosti)
-
2 eieren
-
2 sneetjes brood (wit of volkoren, wat jij lekker vindt)
-
2 plakken kaas
-
2 strookjes spek
-
Zout en peper naar smaak
-
Boter of olie om te bakken
Zo maak je het
-
Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met een snuf zout en peper.
-
Verwarm een koekenpan met een beetje boter of olie en giet het eimengsel erin. Laat op middelhoog vuur rustig garen tot je een mooie omelet hebt.
-
Leg de boterhammen erop terwijl de omelet nog in de pan ligt. Druk ze zachtjes aan.
-
Kiep de omelet om, zodat het brood nu onderop ligt en de omelet bovenop.
-
Beleg de omelet met het spek en de kaas. Laat de kaas smelten en bak het spek tot het licht knapperig is.
-
Klap de omelet met het brood dicht tot een tosti en druk voorzichtig aan.
-
Bak kort na aan beide kanten tot de buitenkant goudbruin en knapperig is.
-
Halveer en serveer meteen.
Serveertip
Ook lekker: een paar plakjes tomaat of wat verse rucola ertussen voor een frisse bite.