Als je dit leest, zul je nooit meer eierschalen weggooien! Ze zijn namelijk ontzettend handig!
Binnenkort kom je niet eens in de verleiding om eierschalen in de vuilnisbak te gooien!
Elke keer als je een omeletje of roerei maakt, blijf je achter met minstens vier eierschalen. De meeste mensen gooien ze gewoon in de vuilnisbak of op de composthoop. Dat is eigenlijk wel zonde, want eierschalen zijn echt heel nuttig!
Niemand wil een stuk eierschaal in hun eten vinden, toch zul je verbaasd zijn over hoe veelzijdig ze eigenlijk zijn. Niet echt om te koken, alhoewel we je eerder al vertelden waarom je eierschalen zou kunnen eten. Er zijn echter nog veel meer manieren om eierschalen te gebruiken.
Een aangebrande pan schoonmaken kan een ramp zijn, maar met eierschalen is dat verleden tijd. Stamp de eierschalen fijn en strooi ze in de pan. Voeg zout en heet water toe en schrob goed. Het vuil zal verdwijnen alsof het er nooit was!
Het is haast onmogelijk om de messen van je blender te slijpen met een wetsteen. Maar dit probleem kan eenvoudig worden opgelost. Leg een paar eierschalen ongeveer een halfuur in de vriezer, doe ze daarna in de blender met wat water en zet de blender aan. Je messen zullen weer scherp draaien alsof ze nieuw zijn.
Eierschalen bevatten veel kalk, iets waar je planten dol op zijn. Droog de eierschalen en maal ze zo fijn mogelijk. Bewaar het in een pot en gebruik het wanneer je planten wat extra voeding nodig hebben. Meng het met potgrond voor extra vruchtbare aarde.
Klik op volgende voor de volgende pagina