Let op: Gebruik geen keukenpapier meer voor deze schoonmaakklussen!

Keukenpapier op de juiste manier gebruiken

Hoewel er beperkingen zijn, is keukenpapier nog steeds enorm handig voor bepaalde dingen. Gebruik het op de juiste manier, en je hebt er veel profijt van.

Verse kruiden
Houd je van verse kruiden en wil je niet dat ze snel slap worden? Probeer dan deze truc! Maak een vel keukenpapier vochtig, wikkel de kruiden erin, en stop het in een afgesloten bakje in de koelkast. Op deze manier blijven je kruiden veel langer vers en gooi je minder voedsel weg.

Koude drankjes
Verkeerd de drankjes in de koelkast zetten vergeten? Geen probleem. Wikkel de fles in een nat keukenpapiertje en stop het een kwartier in de vriezer. Zo worden je drankjes veel sneller gekoeld dan alleen in de koelkast.

Sla
Is je zak sla slap en vochtig geworden na openen? Geen zorgen als je keukenpapier bij de hand hebt. Wikkel de sla in een vel keukenpapier en laat het even liggen. Het papier trekt het overtollige vocht eruit, waardoor je sla weer lekker knapperig wordt.

Kaarsvet
Gemorst kaarsvet kan een ravage veroorzaken. Maar ook hier biedt keukenpapier uitkomst. Leg een vel keukenpapier over het kaarsvet en ga er een paar keer zonder stoom overheen met een strijkijzer. Op die manier absorbeer je een groot deel van het vet zonder restanten achter te laten.

Dus, hoewel keukenpapier niet overal voor geschikt is, zijn er tal van situaties waar het wel degelijk van pas komt. Het gaat erom te weten wanneer je het kunt gebruiken en wanneer je beter iets anders kiest!