Nooit meer prutsen met bakpapier: de vouwtruc voor een perfect passende bakvorm

Als je wel eens in de keuken staat te bakken, herken je het vast: cake die aan de vorm vastzit of bakpapier dat niet strak in de hoeken wil blijven. Goed nieuws: er is een super simpele hack die dit oplost. Met dit trucje bekleed je je cakevorm in een paar tellen perfect met bakpapier.

Zo pak je het aan

  1. Neem je cakeblik
    Zet de lege vorm op het aanrecht.

  2. Leg er een vel bakpapier op
    Kies een vel dat royaal over de randen valt.

  3. Vouw het papier om de vorm
    Druk het papier zachtjes over de randen en langs de zijkanten. Het vormt zich vanzelf naar de vorm.

  4. Til het bakpapier weer op
    Nu heb je een vel dat precies past, hoeken en al.

  5. Leg het bakpapier terug in de cakevorm
    Omdat het al de juiste vorm heeft, blijft het keurig liggen. Geen gefladder aan de zijkant en geen propjes in de hoeken.

Waarom dit zo lekker werkt

  • Scheelt tijd: je hoeft niet meer te knippen of te plakken.

  • Het papier sluit strak aan, waardoor je cake mooi egaal gaart.

  • Je wipt de cake er moeiteloos uit en de vorm blijft schoon.

Handige extra tip

Wil je nul verschuiving? Vet de vorm heel licht in met een beetje boter of olie voordat je het bakpapier erin legt. Zo blijft het papier nog beter op z’n plek.