Pel een ei razendsnel: ontdek de slimme truc in 3 seconden!

Heb je ooit meegemaakt dat het pellen van een gekookt ei de ene keer heel vlot gaat en de andere keer je bijna tot wanhoop drijft van frustratie? Dat gevoel ken je vast wel. Op het ene moment haal je de schaal er met gemak af en de volgende keer heb je een ei vol kleine, hardnekkige stukjes schil. Het lijkt wel alsof elk ei anders reageert. Er zijn talloze adviezen om een ei goed te pellen, maar de oplossing die we nu met je gaan delen is eigenlijk de allerbeste.

Wie houdt er niet van een lekker gekookt ei? Het is perfect bij je ontbijt, een voedzaam tussendoortje op een gezond broodje, of een eiwitrijk element in een salade. Gekookte eieren maken kost meestal maar een paar minuten. Toch blijkt het echte obstakel vaak het pellen te zijn. Sommige schalen zitten als het ware vast aan het eiwit, waardoor het een heel karwei kan zijn om ze er netjes af te krijgen.

Er zijn verschillende tips om dit proces te verbeteren: gebruik verse eieren, juist oudere eieren, dompel ze in ijswater om ze ’te laten schrikken’, en ga zo maar door. Maar ongeacht welke van deze methodes je probeert, het blijft vaak lastig. Je eindigt soms met een ei dat half is gestript van zijn eiwit, terwijl de schil koppig blijft hangen.

Klik op volgende voor de volgende pagina