Waarom slimme koks altijd hun citroenen invriezen en wat jij ervan kunt leren

Ik kwam onlangs een geweldige tip tegen voor huis-en-tuin zaken op een website, precies het soort wijsheid dat vaak van ouder op kind wordt overgedragen. Dit soort kennis is altijd van onschatbare waarde, zelfs als het soms door de tijd wordt vergeten. Heb je bijvoorbeeld ooit gehoord dat je citroenen prima kunt invriezen? Lees verder om uit te vinden waarom dat zo handig is!

De veelzijdige citroen
Veel mensen genieten van de frisse smaak van citroenen. Of je nu een schijfje toevoegt aan je drinken of de vrucht gebruikt om je salade te verrijken, citroenen zijn een populaire optie. Ben je een fan van citroenen? Dan zal het goed nieuws zijn dat het invriezen van deze gele wonders je nog meer mogelijkheden geeft.

De truc van het raspen
Als je een bevroren citroen uit je vriezer pakt, kun je de schil heel gemakkelijk raspen met een fijne of grove rasp. De geraspte schil geeft een fantastische smaakboost en is een geweldige toevoeging aan veel gerechten zoals salades, pasta’s, soepen, granen of zelfs je ijs. De smaak van de bevroren schil is veel krachtiger dan die van een normale, ontdooide citroen.

Klik verder om meer te ontdekken