Feiten en Inzichten:
Er is een verschuiving in het technologische landschap gaande. Booths, een bekende supermarkt in Noord-Engeland, ook wel de ‘Waitrose van het Noorden’ genoemd, heeft besloten om hun zelfscankassa’s weg te halen en de menselijke interactie tijdens het winkelen terug te brengen. Met uitzondering van twee locaties, wil Booths geen zelfbediening meer.
Het management van de keten zegt dat, hoe handig zelfscankassa’s ook kunnen zijn, ze nooit het warme, persoonlijke contact kunnen vervangen dat alleen menselijk personeel kan bieden. Ze geloven dat uitstekende klantenservice, geleverd door echte mensen, het belangrijkst is.
Hoewel zelfscankassa’s voordelen zoals snelheid en gemakken bieden, komen er ook problemen bij kijken. Technische storingen, niet-werkende barcodes, verwarring over de werkwijze en regels rondom de verkoop van bepaalde producten, zoals alcohol, maken menselijke assistentie soms toch noodzakelijk. Deze en andere redenen hebben Booths doen besluiten hun aanpak te veranderen.
Nigel Murray, de topman van Booths, heeft benadrukt dat de warmte van een glimlach en een vriendelijk praatje niet door een machine kunnen worden vervangen. Het persoonlijke contact krijgt prioriteit van het moment dat een klant de winkel binnenkomt tot hij weer buiten staat, en dat is iets waar Booths waarde aan hecht.
Voor veel klanten, vooral degenen die alleen wonen, vormen de gesprekken tijdens het winkelen een belangrijk deel van hun sociale contacten. Booths ziet het behouden van deze interacties als een sociale verantwoordelijkheid.
Booths is een familiebedrijf, opgericht in 1847. De traditie om de beste producten te verkopen met behulp van topmedewerkers zit diep in hun DNA. Ze willen trouw blijven aan hun missie om klanten te verwelkomen met een warme begroeting en persoonlijke service. Deze visie wordt niet alleen bevestigd door klantbeoordelingen, maar is ook een eer aan hun geschiedenis.
Alleen de winkels in Windermere en Keswick, toeristische plekken, blijven zelfscankassa’s houden om piekdrukte aan te kunnen. Afgezien van deze uitzonderingen, blijft Booths toegewijd aan het bevorderen van persoonlijk contact tussen personeel en klanten. Dit besluit zou andere winkels kunnen inspireren en gastvrijheid boven automatisering plaatsen.
Wat vind jij van deze ontwikkeling? Is teruggaan naar traditionele methodes een goed idee, of moeten supermarkten juist de nieuwste technologieën gebruiken om klanten te helpen? Voor meer informatie over Booths, hun beslissingen en hun winkelbeleid, bezoek https://www.booths.co.uk/.