Schoonmaakster ontslagen na het opeten van overgebleven vergadering broodje

Wanneer het eten van een sandwich tot ontslag leidt

Op kantoor blijft er na vergaderingen of evenementen vaak eten over. We horen vaak gesprekken over hoe voedselverspilling te reduceren is, een belangrijk en gevoelig onderwerp. Maar het lijkt erop dat zelfs hierbij er grenzen zijn. Dit verhaal draaide om Gabriela die een sandwich at die door niemand was geclaimd, en waarschijnlijk weggegooid zou worden.

Haar werkgever labelde dit als diefstal en was woedend. Volgens hen had Gabriela geen recht op het broodje en had ze het niet mogen eten. Ook al zeiden de managers van het advocatenkantoor dat het hen niets uitmaakte en dat Gabriela’s ontslag niet nodig was, hield het schoonmaakbedrijf voet bij stuk.

Nu is de vraag of dit een juiste beslissing was of niet. Het schoonmaakbedrijf bleef erbij: Gabriela moest vertrekken. Dit besluit viel bij veel mensen slecht en veroorzaakte veel protest. Het lijkt erop dat schoonmakers vaker te maken krijgen met dubieuze ontslagen.

Het eten van een broodje lijkt onschuldig, maar in dit geval werd een grens overschreden. Gabriela had geen toestemming, en toch eindigde het met ontslag. Is dit hoe de zaken normaal verlopen?

Veel mensen waren het niet eens met de beslissing, wat tot veel discussie leidde. Wat denk jij? Was het ontslag van Gabriela te zwaar, of was het gerechtvaardigd?