Onze vriezer is echt een held, die ons voedsel uren, dagen en soms per abuis zelfs jaren lang vers weet te houden! Natuurlijk, dingen als ijs zijn geboren voor het leven in de vriezer, maar er zijn ook etenswaren en drankjes die je echt nooit moet invriezen. Ofwel omdat ze het vriesproces niet aankunnen, of omdat ze simpelweg niet gemaakt zijn om te overleven bij temperaturen onder nul. Benieuwd welke dit zijn? Eerlijk is eerlijk, ik had nooit gedacht dat wat er met #3 gebeurt als je het invriest!
1. Champagne
Krijg je soms ook zo’n zin in lekker koude champagne, vooral bij speciale gelegenheden zoals oud en nieuw? En ben je het dan weer eens vergeten koud te leggen? Misschien denk je eraan het snel in de vriezer te gooien. Niet doen! Het koolzuurgas in de champagne kan ervoor zorgen dat je fles ontploft, waardoor je vriezer een champagnebad krijgt, met misschien wel stukken glas overal. Beter is het om champagne op een nette manier koud te maken, bijvoorbeeld in een ijsemmer gevuld met een mix van water en ijsblokjes.
Lees snel verder op de volgende pagina voor meer dingen die je absoluut niet in de vriezer moet stoppen. Nummer 5 kwam voor mij echt als een verrassing!