Hoe zwarte olijven worden gemaakt: je wilt ze nooit meer eten

Zijn Supermarkt Zwarte Olijven Echt?

Heb je ooit een blik of pot met donkergekleurde olijven uit de supermarkt gekocht? Hoewel ze eruitzien als diepzwarte olijven, zijn ze dat eigenlijk niet echt. In werkelijkheid bestaan gladde, diepzwarte olijven zoals die niet in de natuur. Lees verder om er meer over te weten te komen.

Het Verschil tussen Groene en Zwarte Olijven Begrijpen

Zoals eerder uitgelegd in een ander artikel, komen groene en zwarte olijven niet van verschillende bomen. Er is slechts één boomsoort binnen de olijffamilie (Oleaceae) die eetbare olijven produceert: de Olea Europaea.

De Kleur van Olijven: Groen of Zwart

Het verschil in kleur bij olijven ontstaat tijdens hun rijping. Groene olijven zijn onrijp en worden meestal geplukt in september of oktober. Zwarte olijven daarentegen zijn rijpe vruchten die een paar maanden later, meestal in december of januari, worden geoogst. Hun kleuren variëren van donkerbruin tot purper, maar nooit volledig zwart. Doordat de zwarte olijven langer aan de boom blijven hangen, worden ze zachter en krijgen ze een rijkere smaak, wat vaak resulteert in een hogere prijs.

Klik op volgende om verder te lezen