Dit recept voor gegrilde bloemkool is simpel, maar vol van smaak. De mix van paprika, knoflook en twee soorten kaas maakt het een smaakvol gerecht dat je als bijgerecht of als hoofdgerecht kunt serveren. Door de bloemkool in de oven te grillen, krijgt hij een mooie goudbruine kleur en een lekkere knapperige textuur. Perfect voor een gezellige maaltijd!
Ingrediënten:
- 1 bloemkool, in kleine stukjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout, naar behoefte
- Zwarte peper, naar smaak
- 1-2 paprika’s, in dunne reepjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde knoflook of knoflookpoeder
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 gram mozzarella, geraspt
Instructies:
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Groenten klaarmaken: Doe de bloemkool en paprika in een grote schaal. Voeg olijfolie, zout, peper, en de gedroogde knoflook toe. Meng alles goed zodat de bloemkool en paprika bedekt zijn met de kruiden en olie.
- Parmezaanse kaas toevoegen: Roer de Parmezaanse kaas erdoor totdat de kaas goed verdeeld is over de groenten.
- Groenten grillen: Verspreid het mengsel op een bakplaat en zet het 20 minuten in de oven tot de bloemkool zacht en goudbruin is.
- Mozzarella toevoegen: Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel de geraspte mozzarella erover. Plaats de bakplaat terug in de oven voor nog eens 10 minuten, tot de mozzarella gesmolten en goudbruin is.
- Serveren: Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Serveer warm en geniet van deze knapperige, kaasachtige bloemkoolschotel.
Smakelijk eten!