Je hebt vast wel eens gehoord dat er bij het maken van een verrukkelijke pastasaus geheime ingrediënten in het spel zijn. Bolognesesaus, een van de Italiaanse favorieten wereldwijd, krijgt in veel huizen een persoonlijke twist. Binnen Italiaanse families worden vaak met zorg geheime toevoegingen bewaard om deze traditionele saus extra bijzonder te maken. Onlangs hebben we een fascinerend Italiaans recept ontdekt dat een vrij onverwacht ingrediënt voor bolognesesaus onthult. Zou jij deze speciale toevoeging durven uitproberen?
De oorsprong van bolognesesaus ligt in de stad Bologna in Noord-Italië, een plek beroemd om zijn heerlijk culinaire creaties. In de klassieke bolognesesaus zitten doorgaans de volgende ingrediënten:
- Rundergehakt
- Pancetta (gerookt spek)
- Ui
- Wortel
- Selderij
- Tomatenpuree
- Wijn
- Volle melk
Oorspronkelijke recepten gebruiken vaak boter of olijfolie voor de bereiding. Tegenwoordig passen mensen de recepten steeds vaker aan. Sommigen voegen verse tomaten of kippenlevertjes toe, terwijl anderen juist spek of melk weglaten. Wat het geheim is om jouw pastasaus nog lekkerder te maken, lees je op de volgende pagina.
Ontdek meer op de volgende pagina