Waarom het laten vallen van een ei vanaf 30cm hoogte briljant is

Heb je zin in een perfect gebakken eitje? Grote kans dat je instinctief het ei breekt aan de rand van de koekenpan. Soms gaat dat prima, maar vaak genoeg belandt een deel van het ei ergens anders dan bedoeld, zoals op het aanrecht of je kookplaat.

Dit betekent weer extra schoonmaakwerk en niet te vergeten, de vervelende kleine schilletjes die in je pan kunnen eindigen als ongewenste verrassingen in je ei. Die stukjes schil proberen te scheiden van je eiwit en dooier kan behoorlijk frustrerend zijn.

Maar geen zorgen, er is een super eenvoudige truc die je gaat helpen. Na het leren van deze methode zal je nooit meer terugkeren naar je oude gewoontes.

Wat heb je nodig?

Voor deze magische truc heb je alleen je pan nodig waarin je het ei gaat bereiden. Houd het ei gewoon boven de pan en laat het los van ongeveer 30 centimeter hoogte.

Je zult versteld staan hoe de schaal netjes breekt en het ei in de pan glijdt, terwijl de dooier heel blijft. Het overgebleven stukje schaal pak je zo uit de pan, zonder gedoe. Geen restjes schaal te bekennen en geknoei is vanaf nu verleden tijd.

Wil je meerdere eieren tegelijk bakken? Gebruik dan precies dezelfde techniek voor het volgende ei. Het is snel, simpel en je hoeft achteraf minder schoon te maken en te vissen naar schillen.