Nooit meer eieren koken in een pan: ontdek deze 5 ultieme tips!

Heb je ooit overwogen om op een andere manier eieren te bereiden zonder de klassieke kookplaat te gebruiken? Deze creatieve ideeën zijn eenvoudig te volgen, zelfs als koken niet je sterkste punt is. Je kunt zo op een leuke manier nieuwe kooktechnieken ontdekken. Hier zijn vijf verrassende methoden om eieren op een andere manier te koken – van drie manieren om te pocheren tot eieren klaarmaken in de magnetron.

1. Koffiezetapparaat

Onze eerste culinaire truc is gebruikmaken van het koffieapparaat. Ja, dat lees je goed! Je kunt eieren perfect koken met je koffiezetapparaat. Vul de machine met water zoals je normaal doet en leg de eieren in de koffiepot. Als het water is doorgelopen, laat je de eieren nog tien minuten in het hete water liggen. Het resultaat? Gekookte eieren die je gemakkelijk kunt pellen.

2. Omelet in mok

Heb je zin in roerei? Probeer eens een omelet in een mok in de magnetron te maken. Het klinkt misschien apart, maar het werkt! Vet een hittebestendige mok in met boter. Breek een ei in de mok en voeg je favoriete kaas, groenten of andere ingrediënten toe. Zet de mok een minuut in de magnetron, roer even, en herhaal tot je roerei klaar is.

3. Prik in het eigeel en voorkom explosies!

Als je denkt dat eieren niet in de magnetron kunnen: dat kan wel! Zorg ervoor dat de magnetronplaat warm is, voeg boter toe, en breek een ei op de plaat. Prik met een mes in het eigeel. Waarom? Zonder gaatje kan het ei exploderen en dat betekent schoonmaakwerk!

4. Pocheren

Vind je het uitdagend om een ei te pocheren? Geen paniek, deze methode werkt perfect. Doe een ei in een met boter ingevet plastic zakje, knoop het dicht, en leg het in een pan met heet water. Even laten koken en voilà, je hebt een gepocheerd ei!

5. Een ei scheiden.

Als eieren scheiden je niet altijd lukt, probeer dan deze simpele truc. Breek een ei op een bord en gebruik een lege plastic fles. Hou de flesopening voorzichtig boven de dooier, knijp in de fles en laat hem weer los. Door de luchtdruk zuigt de fles de dooier op, en voilà, een perfect gescheiden ei!