Wat gebeurt er als je een oldschool cheesecake koppelt aan de bruisende zomercocktail Aperol Spritz? Precies: een verfrissende, feestelijke en compleet onweerstaanbare Aperol Spritz-cheesecake. Een plaatje om te zien en bomvol smaak — perfect voor zonnige dagen, borrels of elk feestje.
Met een knapperige koekjesbodem, een zijdezachte vulling met een vleugje sinaasappel en een spiegelgladde Aperol Spritz-laag steel je gegarandeerd de show.
Ingrediënten
Voor de bodem
-
180 g digestive koekjes
-
50 g roomboter
Voor de vulling
-
400 g roomkaas
-
350 g Griekse yoghurt (10% vet)
-
150 ml slagroom
-
100 g poedersuiker
-
½ sinaasappel (sap en rasp)
-
5 gelatineblaadjes
Voor de topping
-
160 ml Aperol
-
180 ml alcoholvrije prosecco
-
5 gelatineblaadjes
Bereidingswijze
De bodem
-
Vet de bodem van je springvorm dun in en leg er een vel bakpapier op.
-
Smelt de roomboter in een pannetje. Maal de koekjes tot fijne kruimels met een keukenmachine of in een zak met een deegroller.
-
Roer de kruimels door de gesmolten boter en verdeel over de vorm. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
De vulling
-
Laat de Griekse yoghurt uitlekken in een zeef met een schone theedoek, zodat overtollig vocht weg kan.
-
Week intussen de gelatineblaadjes in koud water.
-
Klop de slagroom tot bijna stijf. Mix de roomkaas er kort doorheen.
-
Schep de uitgelekte yoghurt, poedersuiker en sinaasappelrasp erbij en meng tot een egaal geheel.
-
Verwarm het sinaasappelsap zachtjes in een steelpan. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes één voor één op in het warme sap.
-
Schenk dit bij de roomkaasvulling en meng kort door.
-
Giet de vulling op de bodem en strijk glad. Laat minimaal 8 uur opstijven in de koelkast, liefst de hele nacht.
De topping
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-
Verwarm de Aperol en prosecco zacht op het vuur. Roer de goed uitgeknepen gelatine erdoor tot alles is opgelost.
-
Giet in een maatbeker en laat circa 15 minuten afkoelen in de koelkast.
-
Schenk daarna voorzichtig over de cheesecake. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Genietmoment
En daar is ‘ie: romig als geen ander, met een sprankje van je favoriete zomerdrankje. Deze Aperol Spritz-cheesecake is een echte eyecatcher én gegarandeerde gesprekstarter.
👉 Wil je het stap voor stap zien? Bekijk de video!