Deskundigen adviseren: Verwijder direct deze 9 items uit je diepvries!

2. Eieren

Stop ook geen eieren in de vriezer. Als eieren bevriezen zet het water binnenin uit, waardoor de schaal kan barsten en er schadelijke bacteriën kunnen ontstaan. En zeg nou zelf, een bevroren ei ziet er toch ook niet uit?

3. Gefrituurd voedsel

Alles dat gefrituurd is, zoals patatjes of krokante kip, is gewoon minder lekker als je het invriest na het frituren. De knapperige laag, wat juist het heerlijke deel is, wordt slap als je het opnieuw invriest.

Ons advies is dus om gefrituurd eten direct te consumeren. Tuurlijk, friet hoort in de vriezer als ze nog in hun originele verpakking uit de winkel zitten!

4. Yoghurt

Verwacht niet dat je hiermee frozen yoghurt kunt maken. Als je verse yoghurt bevriest, verandert de structuur totaal, het lijkt dan meer op kwark. Het kan ook schiften als het weer ontdooit.

Yoghurt wordt dus korrelig en waterig na ontdooien en kan zelfs zuur gaan smaken. Maar zelfs dan is het nog steeds eetbaar. Dus als je niet zo nauw kijkt naar de textuur, kun je het gewoon blijven gebruiken.

5. Bier

Bier mag je ook absoluut niet in de vriezer stoppen. In blik kan het bevroren bier ervoor zorgen dat het blikje vervormt, waardoor je moeite hebt om eruit te drinken. En in het ergste geval kan het ontploffen in je vriezer.

Bier in een fles kan ervoor zorgen dat het glas breekt of dat de dop eraf schiet. Als het blikje nog heel is, laat het dan in de koelkast ontdooien en wees vervolgens super voorzichtig bij het openen als je het later wilt opdrinken!

6. Avocado

Sommigen denken misschien dat je avocado’s kunt invriezen, maar dat is een vergissing. Oké, technisch kan het, maar de smaak, kleur en textuur zullen er flink op achteruitgaan. De avocado wordt bruin en krijgt een bittere smaak!

Daarnaast wordt het vruchtvlees zacht, slijmerig en sponsachtig en smaakt het niet meer fris en lekker. Dus, je kunt een avocado wel invriezen maar verwacht niet dat het een succes wordt!

7. Ontdooid vlees

Vlees of zeevruchten die eenmaal zijn ontdooid, zou je echt niet opnieuw moeten invriezen. Vlees dat meerdere keren is ontdooid en weer ingevroren, verhoogt het risico op voedselvergiftiging enorm!

Plannen kunnen natuurlijk veranderen waardoor je maaltijdplannen ineens niet meer doorgaan – dat overkomt de beste wel eens. Toch, in tegenstelling tot ons, kan vlees en vis die flexibiliteit van opnieuw invriezen absoluut niet aan.

8. Kaas

Als je kaas invriest, kan je verwachten dat het net als andere zuivelproducten van structuur verandert en brokkelig wordt. Lage temperaturen zorgen ervoor dat er ijskristallen in de kaas vormen, wat een negatief effect heeft op zowel de smaak als textuur. Water zet uit als het bevriest en krimpt weer als het ontdooit.

Deze verandering zorgt ervoor dat de moleculaire structuur van de kaas wordt aangetast, waardoor hij brokkelig wordt als hij ontdooid is. Vooral verse kazen zoals Queso Fresco of Brie zullen het meest lijden onder invriezen.