Waarom je beter geen bloemkool kunt koken: verrassende onthullingen!

Hoe bereid je bloemkool zonder belangrijke voedingsstoffen te verliezen?

De meest effectieve manier om de voedingsstoffen van bloemkool te behouden is door deze simpelweg te stomen of kort te wokken. Door de groente slechts vijf minuten te stomen behoud je de textuur en verlies je minder voedingsstoffen. Tijdens het koken kan tot wel 70 procent van de essentiële stoffen verloren gaan, en dat is natuurlijk zonde.

Naast het behoud van voedingswaarde zal dit ook een aangenaamere geur in huis geven. Door de korte bereidingstijd verspreidt de typische zwavelgeur van bloemkool zich minder door je keuken. En maak je geen zorgen over die bruine plekjes die soms op de groente verschijnen; die wijzen alleen op een boor-tekort en hebben geen invloed op de eetbaarheid of smaak van de bloemkool.

Echt, als je deze nieuwe kookmethodes eenmaal hebt geprobeerd, wil je je bloemkool waarschijnlijk nooit meer op een andere manier bereiden. Probeer bloemkool vaker op je bord te krijgen, op een manier die zowel gezond als overheerlijk is.